България е избрана за домакин на най-голямото световно събитие за дигитален маркетинг на виното DWCC

България е избрана за домакин на едно от най-важните международни събития във винения бранш – Digital Wine Communications Conference (DWCC). Пред страната се отваря уникалната възможност да бъде организатор на събитието през октомври 2015 г., което да събере в Пловдив най-влиятелните винени блогъри и маркетинг специалисти.

DWCC се провежда веднъж годишно от 2008 г. в различни региони на света. Специално внимание в рамките на събитието се отделя на страната домакин, като по този начин се подпомогa позиционирането на държавата като значима винена дестинация и се повишава разпознаваемостта на виното ѝ по света. Домакини на събитието през изминалите издания са били страни с дългогодишни винени традиции като Турция, Испания, Австрия и Швейцария.

Международните организатори на конференцията от Vrazon уверяват, че изборът им България да бъде домакин се дължи на “невероятната комбинация от централна локация, всепризнато историческо и културно наследство, процъфтяваща винена индустрия и уникално разнообразие от вина и сортове, които ще запленят любителите на виното”.

Основните акценти на събитието всяка година са тенденциите и възможностите за комуникация и позициониране на винената индустрия в ерата на новите технологии и социалните мрежи. DWCC се стреми да изгради международна общност от винени комуникатори, да насърчава придобиването на нови умения и информация и да стимулира обмена на опит в динамичния свят на виното и свързания с него туризъм.

Очаква се конференцията да привлече в България хората, които реално формират нагласите и тенденциите в производството и консумацията на вино в глобален мащаб – най-големите винени експерти, специалисти по комуникации и маркетинг във винената индустрия, както и най-популярните винени журналисти и блогъри, ключови вносители, износители и производители на вино от всички краища на света.

“Факт е, че страните, които са организирали предишни издания на DWCC, през следващите години се нареждат сред лидерите в ръст на износа на вино на чужди пазари. Това очакваме да се случи и с България”, споделя Галина Нифору, председател на УС на Българската асоциация на износителите на вино и един от инициаторите на домакинството на страната ни.

В момента текат преговори с държавни институции за евентуално финансиране, което значително да улесни организирането на конференцията.

Бъдете първи, оценете това!


Добави в любими

26 юли 2016


Споделяне
Реклама